WELCOME BEAUTY LOVERS

KAMI MERUPAKAN SYARIKAT BERDAFTAR SSM DAN MENJUAL SEMUA SKINCARE & SUPPLEMENT MEWAH YANG DI IMPORT DIRECT DARI BUTIK KECANTIKAN KAMI DI EROIT SAN & DON MUENG BANGKOK!!!! PRODUK KAMI ADALAH RARE, ORIGINAL, MEWAH & DIPAKAI OLEH CELEB2 BANGKOK!! KAMI JUGA MERUPAKAN AUTHORISED DEALER UTK BANYAK TOP BRAND SKINCARE & SUPPLEMENT DARI BANGKOK!! JAMINAN ORIGINAL OR DUIT ANDA DIPULANGKAN 2 X GANDA!!!

MAKLUMAN

haifahakim beauty house merupakan sebuah perniagaan berdaftar dgn SSM: PG0335473-M dibawah nama HAIFAHAKIM GEMILANG ENTERPRISE.

PLS VISIT INSTAGRAM: haifahakimbeautyhouse
fb: beauty produk murah giller

i know all about beauty because i have master degree in health & beauty

Friday, 31 May 2013

JENIS JERAWAT DAN PUNCANYA

JENIS-JENIS JERAWAT DAN PUNCANYA 


Acne vulgaris (atau jerawat) adalah penyakit kulit yang umum , dikenali dengan keadaan kulit yang kemerah-merahan dan bersisik, berbintik hitam atau putih (black/whiteheads), bengkak (jerawat batu dan bernanah) berserta luka pada kulit yang menyebabkan parut terhasil. Jerawat terhasil bukan sahaja pada kawasan kulit muka, malahan di bahagian atas dada, dan belakang badan. Selain parut, kesan utama jerawat ini mempengaruhi psikologi manusia, seperti hilang keyakinan diri, malu dan kemurungan. Liputan media yang sering mengaitkan faktor cantik memberi tekanan emosi dan perasaan kepada magsa jerawat. 


Antara faktor penyebab jerawat yang dikenalpasti melaluI kajian termasuklah perubahan hormon, stress, makanan, pencemaran, produk makeup & penjagaan kulit dan ubat-ubatan.

Jenis-jenis jerawat oleh diketegorikan kepada:


CONTOH JERAWAT
No comments:

Post a Comment